Home Ön itt van:

...

A párizsi vártán

A Közép-európai Kulturális Intézet pódiumbeszélgetésen köszöntötte a nyolcvanadik születésnapját ünneplő Méray Tibort. A beszélgetést Tarján Tamás irodalomtörténész és Módos Péter, a KeKI igazgatója vezette. Részletek hangzottak el Méray Tibor A párizsi vártán című művéből Márai Enikő tolmácsolásában.

Vihar a borospohárban

Bor- és szövegminták voltak terítéken az Osztrák Kulturális Fórum és a KeKI közös klubestjén, ahol Alfred Komarek Poltnak sírnia kell című detektívregényéből hangzottak el részletek.

Szerb est

Júniusban került sor az 1804-es szerb felkelés és foradalom 200. évfordulója alkalmából rendezett kétnyelvű (szerb és magyar) megemlékezésre.

Cseh est

A Régiók Európája rendezvénysorozat cseh estjén Antonín Konrady dudazenekara muzsikált. A Domažlicéből érkezett zenekar előadásában a csehországi Chodsko, a „cseh Székelyföld” jellegzetes, duda alapú zenéjét élvezhette a közönség.

Lengyel est

A KeKI Tradíció és jövőkép című pódiumbeszélgetés-sorozata lengyel témával indult. Az új Lengyelország az új Európában – erről folytatott eszmecserét Maciej Szymanowski, a Lengyel Intézet igazgatója; Bába Iván nagykövet; Kovács István főkonzul; Pálfalvi Lajos tanszékvezető egyetemi tanár, Szabó Lajos Mátyás polgármester; Tamás Pál, az MTA Szociológiai Intézetének igazgatója és Tálas Péter, a Stratégiai-védelmi Kutatóközpont igazgatója.

Bemutatkozás

Tevékenységeink

...

Az európai együttműködés folyóirata. Kattintson ide!

Top

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.