Home Ön itt van:

Író-olvasó találkozó Beregszászban

november 4.

A kortárs magyar irodalom jeles képviselőivel találkozhattak az érdeklődők november 4-én a Rákóczi-főiskolán. Az Európai Utas Alapítvány és a Pro Cultura Subcarpathica (PCS) civil szervezet közreműködésével a világutazó Ferdinandy György, Száraz Miklós György, Módos Péter, és a kárpátaljai Vári Fábián László látogatott el Beregszászba. Az eseménynek a főiskola szakképző intézetében található Fodó Sándor Kulturális Központ adott otthont. A két szervezet a Magyar Művészeti Akadémiával együttműködve ez év júniusában mutatta be a Hídak – korok – Budapest című kiállítást a beregszászi főiskolán. Ennek folytatása volt a most megszervezett író-olvasó találkozó.
Az intézmény nevében Kudlotyák Krisztina, a PCS igazgatója köszöntötte a vendégeket és irodalomkedvelőket. Módos Péter, az Európai Utas Alapítvány kurátora, a találkozó moderátora elmondta, a nemzetközileg ismert, Magyarország történelmét bemutató kiállítás (Hídak – korok – Budapest) anyagait egy kötetben gyűjtötték össze, amely mindössze néhány száz példányban jelent meg. A kiadványt a bemutatkozó szerzők több kötetével együtt a találkozón részt vett érdeklődők ingyen megkaphatták, s dedikáltathatták.
A vendégül hívott neves írók és költők meséltek kalandos életükről, felolvastak műveikből, s a közönséggel a hazáját elhagyó, majd visszatért, s az itthon maradó alkotókról beszélgettek.
A rendezvény végén a PCS virágcsokorral köszöntötte Ferdinandy Györgyöt, aki októberben töltötte be 80. életévét, s a főiskolával közösen összeállított ajándékcsomagokkal köszönte meg a négy szerző részvételét, illetve hogy elhozták Beregszászba az élő irodalmat.

Bemutatkozás

Tevékenységeink

...

Az európai együttműködés folyóirata. Kattintson ide!

Top

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.